Membrii Consiliului General al CNATDCU vor vota daca teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este sau nu plagiat, in cadrul unei sedinte programate luni, anunta Agerpres. Comisia de experti din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a analizat teza de doctorat a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a dat verdict de plagiat, a declarat saptamana trecuta purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

"Comisia juridica a CNATDCU a avizat prin vot electronic acest verdict. Pe 1 august, raportul Comisiei intra in Consiliul General al CNATDCU. Pe 1 august, Consiliul General al CNATDCU se va pronunta asupra verdictului de plagiat in cazul lucrarii de doctorat a lui Gabriel Oprea'', a explicat Mirabela Amarandei.

In aceeasi zi, Gabriel Oprea a afirmat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca a aflat din presa faptul ca o comisie din CNATDCU ar fi stabilit ca lucrarea de doctorat pe care a sustinut-o in 2000 ar fi plagiat, adaugand ca, deocamdata, ''singura informatie valida si oficiala'' este hotararea Consiliului National de Etica ''in care scrie negru pe alb ca 'suspiciunile de plagiat nu se confirma''.

''Aflu din presa ca o comisie din CNATDCU ar fi stabilit ca lucrarea de doctorat pe care am sustinut-o in 2000 ar fi plagiat. Nu am mai multe informatii decat cele date 'pe surse' de anumiti jurnalisti. Prin urmare, nu am ce comentarii sa fac in cazul acestui zvon. Deocamdata, singura informatie valida si oficiala este hotararea din 2015 a Consiliului National de Etica, in care scrie negru pe alb ca 'suspiciunile de plagiat nu se confirma''', a aratat Gabriel Oprea.

Potrivit regulamentului, in cazul in care Consiliul General al CNATDCU va da verdict de plagiat, Gabriel Oprea va avea la dispozitie zece zile pentru a contesta decizia. Daca nu va fi depusa contestatie, decizia va fi trimisa ministrului Educatiei, care va emite ordinul de retragere a titlului de doctor.