Aproape 400 de elevi si profesori au semnat o petitie prin care cer Ministerului Educatiei ca unul dintre subiectele de la proba la Fizica a Bacalaureatului din acest an, care ar fi fost redactat gresit, sa fie notat cu punctajul maxim indiferent de modul in care candidatii au rezolvat problema, anunta Digi 24.

BacalaureatFoto: Agerpres

Este vorba despre subiectul al doilea de la electricitate, despre care unii elevi spun ca ar fi "o cerinta care este impotriva legilor fizicii".

Elevii si profesorii care au semnat petitia asteapta un raspuns din partea Ministerul Educatiei. Daca pana marti, 12 iulie, cand vor fi afisate rezultatele nu se va lua nicio masura, o parte dintre cei care semnat petitia spun ca ii vor ataca in instanta autorii subiectelor la proba de Fizica a Bacalaureatului.

Rata de participare la ultima proba scrisa din prima sesiune a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului si specializarii, desfasurata vineri, a fost de 95,45%, 38 de candidatii fiind eliminati pentru tentativa de frauda, a anuntat Ministerul Educatiei.

Afisarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat 2016 este programata marti, 12 iulie (pana la ora 16.00). Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, la centrele de examen unde s-au sustinut probele, in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi publicate sambata, 16 iulie.