Un copil de 13 ani, care suferea de handicap grav si care era internat la Centrul de Reabilitare Bradet din judetul Brasov a fost gasit mort, in patul sau, de catre personalul institutiei, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov deschizand un dosar penal pentru de ucidere din culpa, transmite Mediafax.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov a anuntat, joi, intr-un comunicat, ca un baiat in varsta de 13 ani de la Centrul de Reabilitare Bradet a fost gasit mort, in patul sau, marti dimineata, de catre educatorii din schimbul de dimineata.

Minorul a fost internat la centru la solicitarea mamei acestuia deoarece copilul suferea de handicap sever si de mai multe afectiuni, printre care epilepsie generalizata simptomatica, tetanie latenta, heteroagresivitate, fiind de mai multe ori internat in spitale de pe raza municipiului Brasov.

"In dimineata zilei de 28 iunie 2016, minorul S.E.N., in varsta de 13 ani, institutionalizat la Complexul de Recuperare Scolara Bradet, a fost gasit decedat in pat de catre educatorii din schimbul de dimineata. Imediat a fost anuntat cabinetul medical al centrului, seful de centru, Politia si Salvarea. Medicii ajunsi la fata locului au constatat decesul minorului", se arata in comunicatul semnat de directorul general al DGASPC Brasov, Gheorghe Durna.

In urma autopsiei realizate la Institutul de Medicina Legala din Brasov, s-a constatat ca moartea baiatului a survenit ca urmare a unei insuficiente cardiorespiratorii acute si a unui infarct pulmonar acut, potrivit sursei citate.

"Precizam ca asupra minorului nu au fost descoperite urme de violenta. Minorul se afla institutionalizat la Complexul de Recuperare Scolara Bradet din luna aprilie a acestui an si suferea de mai multe boli, printre care epilepsie generalizata simptomatica, tetanie latenta, heteroagresivitate, etc. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov a anuntat familia minorului de decesul acestuia si s-a ocupat de lucrurile necesare inmormantarii", a mai spus directorul institutiei.

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a deschis un dosar in acest caz pentru ucidere din culpa. In cursul zilei de miercuri, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Centrul de reabilitare si s-a dispus audierea persoanelor care aveau in supraveghere a minorului de 13 ani.