Peste 153.000 de absolventi de clasa a VIII-a sunt asteptati sa sustina probele din cadrul Evaluarii Nationale, care va incepe luni cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, 153.522 de candidati sunt asteptati sa se prezinte in cele 4.809 centre de examen din toata tara.

OlimpiadaFoto: Agerpres

In Bucuresti au fost organizate 205 centre de examen, iar lucrarile vor fi corectate in 20 de centre de evaluare.

Marti, elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna.

Ultima proba din cadrul acestui examen, cea la Matematica, va avea loc miercuri, afisarea rezultatelor urmand a se face pe 1 iulie, pana la ora 16,00.

Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 5 iulie.

"Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin Evaluarea Nationala, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele", precizeaza MENCS.

In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonica va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizata in acelasi scop si adresa de e-mail examene@edu.gov.ro.