Planul rosu de interventie a fost activat marti noaptea in judetul Timis, dupa ce un autocar in care se aflau 29 de persoane a fost lovit de un autoturism, langa localitatea Sanandrei, sase persoane fiind ranite, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Timis, accidentul s-a produs dupa ce o femeie aflata la volanul unui Ford a pierdut controlul autoturimului, la intrarea in localitatea Sanandrei, si a intrat pe contrasens intr-un autocar care circula regulamentar si in care se aflau 29 de persoane.

In urma impactului, sase persoane din cele 31 de persoane implicate in accident - doua din autoturismul Ford si 29 din autocar -, sase au avut nevoie de asistenta medicala, prezentand leziuni usoare, cinci dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

Conform reprezentantilor ISU Banat, din cauza numarului mare de posibile victime, prefectul judetului Timis a dispus activarea partiala a planului rosu de interventie, la fata locului fiind trimise toate ambulantele SMURD din Timisoara.

"Din cauza numarului mare de posibile victime la fata locului s-au deplasat 25 subofiteri si 2 ofiteri cu 2 ambulante SMURD, 2 autospeciale de transport personal si victime multiple, o autospeciala de interventie la accidente colective, doua autospeciale pentru descarcerare, 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta de la SAJ. La sediul ISU a fost activata grupa operativa", au transmis reprezentantii ISU Banat.

Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.