Locuintele ce apartin RA-APPS vor fi supuse evaluarii, iar preturile de vanzare vor fi in conformitate cu piata imobiliara, a anuntat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Aproximativ jumatate din imobilele detinute de Regie in Bucuresti vor fi vandute prin licitatie publica sau negociere directa, iar persoanele care au contracte pentru vile de protocol, inclusiv actuali demnitari, nu vor avea dreptul la cumparare prin negociere directa.

Lista completa a spatiilor RA-APPS ce vor fi scoase la vanzare va fi aprobata de guvern.

Potrivit lui Bolojan, vor fi angajati evaluatori autorizati pentru aprecierea valorii imobilelor, iar pretul de vanzare nu va fi mai mic decat cel propus de acesti evaluatori. De asemenea, vor fi luate ca repere sumele cu care RA-APPS a vandut deja spatii si terenuri in zone similare.

Daca oferta facuta actualilor chiriasi nu va fi acceptata, imobilul va fi vandut prin licitatie publica. "In privinta pretului, este clar ca licitatia publica evita discutiile", a afirmat Bolojan.

Bolojan a afirmat ca demnitarilor care au locuinte de serviciu le-au fost incheiate contracte.

"Toate contractele sunt incheiate in fata notarului", a precizat secretarul general al Guvernului.

Bolojan a anuntat ca vor fi vandute 500 din cele 900 de imobile, iar Regia va pastra 150 din apartamentele pe care le detine pentru a fi folosite ca locuinte de serviciu.

Ilie Bolojan a precizat ca Regia, care se afla sub subordinea sa, incearca sa evite procesele cu actualii si fostii demnitari. Oficialul a afirmat ca, in acest moment, exista pe rol 17 procese cu fosti demnitari sau cu mostenitori ai acestora, care refuza sa paraseasca imobilele.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind vanzarea imobilelor RA-APPS, care precizeaza ca aceste locuinte pot fi vandute si prin negociere directa.