Peste o mie de pensionari au format cozi interminabile luni, in fata sediului Casei Judetene de Pensii Valcea, pentru a obtine bilete de tratament in statiunile balneoclimaterice. Din cauza frigului si a epuizarii fizice, mai multi varstnici au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Pentru prevenirea aglomeratiei, conducerea Oficiului de Pensii a deschis biroul de inregistrari inca de duminica noapte, cand primii solicitanti s-au asezat la rand.

Avalansa de cereri a facut ca la sediul oficiului sa se formeze cozi, care au generat evident nemultumiri din partea pensionarilor, care acuza conducerea institutiei ca nu a organizat mai multe birouri de inregistrare.

Trei baraje de jandarmi au facut cu greu fata numarului mare de pensionari care incercau din rasputeri sa-si faca loc mai in fata. Cu toate ca directorul CJP Valcea, Gabriel Andreescu, a declarat in mai multe randuri ca aceste cereri se primesc pana la sfarsitul anului, atmosfera a devenit tensionata, in momentul in care cordoanele de forte de ordine au fost luate cu asalt de pensionarii care isi pierdusera rabdarea.

In aceste conditii mai multi pensionari, carora li s-a facut rau la coada, au fost dusi la spital. O parte din cei aflati la coada, multi veniti din localitati de la marginea judetului, au renuntat sa mai astepte la rand, declarand ca vor reveni a doua zi.

Directorul CJP Valcea a spus ca 90% dintre cererile pentru bilele vor fi acoperite.

„Estimam ca, pentru anul 2008, cu suplimentari, judetul Valcea va primi in jur de 7.000 de bilete de tratament ceea ce inseamna ca vom putea acoperi cam 90% din cereri“, a declarat directorul pentru NewsIn.