Zece membri ai unei familii turce sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 6 milioane de lei, ce ar fi fost produs timp de aproape doi ani prin vanzarea de imbracaminte si incaltaminte in aproape 100 de magazine de tip "orice produs la 15 lei", relateaza Mediafax.

Politistii Serviciului pentru Investigarea Criminalitatii Economice din Politia Capitalei si inspectorii Directiei Generale Antifrauda din ANAF au facut, joi, 205 perchezitii in Capitala si 27 de judete, la firme care vand articole de imbracaminte si incaltaminte, precum si la 75 de persoane, suspectate de evaziune fiscala de aproximativ sase milioane de lei.

In urma perchezitiilor, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 10 de persoane fizice pentru savarsirea in forma continuata a infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Astfel, au fost retinuti Hasan Ozdal, Ali Riza Ozdal, Muhammed Ozdal, Erol Ozdal, Serkan Ozdal si Mihaela Radu, patru dintre ei urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, iar fata de doi s-a dispus masura controlului judiciar.

Ceilalti patru inculpati, Sinan Ozdal, Yakup Ozdal, Turan Ozdal si Eray Ozdal, vor fi cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie 2014 - octombrie 2015, inculpatii, in calitatea de administratori de fapt sau de drept ai unor societati comerciale, s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale, atat prin omisiunea inregistrarii contabile si declararii fiscale a tuturor veniturilor incasate, cat si prin inregistrarea contabila si declararea fiscala a unor achizitii ce nu reflecta operatiuni reale.

Prejudiciul total adus bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6 milioane de lei.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca inculpatii erau membrii aceleiasi familii, de origine turca.

Acestia operau prin mai multe firme, cele mai multe in faliment sau in lichidare, si vindeau astfel imbracaminte si incaltaminte in aproximativ 85 de magazine de tip "orice produs la 15 lei".

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.