Unul dintre ranitii in Colectiv, internat la Spitalul Elias, urmeaza sa fie transferat la o clinica din strainatate, a declarat miercuri secretarul de stat in MS, Dorel Sandesc, informeaza Agerpres.

"In continuare ramanem deschisi la orice indicatie de transfer. Un caz deja este in discutie si este posibil sa facem transferul astazi sau in zilele care urmeaza. Este un caz de la Spitalul Elias, la care noi, sigur, ne-am dat acordul si mergem inainte pe formalitati. Vom vedea in functie de disponibilitatea ofertelor care exista. Am avut intotdeauna oferte de transfer care au depasit numarul de pacienti transferabili in momentul respectiv", a explicat Dorel Sandesc.

Potrivit acestuia, pacientul care urmeaza sa fie transferat este intr-o stare buna, ''nu este critic, nu este grav, nu este pe aparat de respiratie artificiala".

"Poate fi transferat pentru continuarea tratamentului chirurgical. Asteptam si acordul, sigur, al familiei, confirmarea destinatiei si sigur atunci vom face transferul", a adaugat el.

Secretarul de stat a dat asigurari ca MS va monitoriza in continuare tratamentul ranitilor din clubul Colectiv si, de asemenea, va sprijini financiar spitalele cu toate sumele solicitate suplimentar.

"Am creat deja un plan de actiune pe termen mediu si lung, care prevede masuri de recuperare si integrare, atat pe linia medicala, cat si pe cea psihologica si sociala, care va fi implementat cu specialisti, medici, psihologi, asistenti sociali", a spus secretarul de stat in MS.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si secretarul de stat Dorel Sandesc l-au insotit pe premierul Dacian Ciolos in vizita pe care acesta a efectuat-o miercuri la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.