Un migrant afgan care venea din Turcia a fost impuscat mortal de paza bulgara de frontiera, joi seara, in timp ce incerca sa patrunda ilegal in acesta tara, a anuntat un purtator de cuvant alMinisterului de Interne de la Sofia, potrivit AFP.

El facea parte dintr-un grup de 50 de migranti care au incercat sa intre in Bulgaria dinspre Turcia, a anuntat guvernul bulgar.

Ministerul de Interne a dat asigurari ca victima a fost lovita de un glont tras de paza de frontiera fara intentia de a atinge pe cineva, dar care ar fi "ricosat". Incidentul s-a produs in regiunea Sredet.

Potrivit DPA, care citeaza o sursa guvernamentala, sub protectia anonimatului, o incaierare si un schimb de focuri a izbucnit dupa ce autoritatile de frontiera au incercat sa retina aproximativ 40 de "imigranti ilegali" care trecusera frontiera din Turcia in Bulgaria, scrie Mediafax.

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost informat despre incident in timp ce se afla la Bruxelles, la un summit pe tema crizei migratiei. El a parasit reuniunea inainte de final.

"Premierul Borisov m-a informat chiar inainte sa plece. In opinia mea acesta este urmatorul argument pentru cat de importanta a fost discutia noastra in aceasta noapte" de joi spre vineri, a declarat pentru presa presedintele Uniunii Europene (UE) Donlad Tusk la finalul summitului.