"Daca inspectorul respectiv m-ar fi intrebat, asa cum prevede legea, l-as fi lamurit. Doar ca nu m-a intrebat. Lamuririle o sa le dau in fata comisiei de pe langa Curtea de Apel. (...) Banii din cont erau parte a unei intelegeri financiare ce nu trebuiau declarati in declaratia de avere." Este explicatia fostul primar al Constantei, Radu Mazare, pentru conturile sale din Israel, in care inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au gasit suma de 779.057 de euro, bani care nu figureaza in declaratiile de avere ale fostului edil.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

"M-au anchetat de trei ori ca sunt antisemit. Imi clasau dosarul, iar il deschideau, iar il clasau, iar il deschideau, ca sunt antisemit. Si acum ma acuza ca am luat spaga de la niste constructori israelieni ca sa construiesc un cartier pentru saraci. Vezi cum e viata?", a declarat Radu Mazare pentru Digi24.

Agentiei Nationale de Integritate a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca a gasit suma de 779.057 euro in conturile din Israel ale lui Radu Mazare, bani care nu apareau in declaratiile de avere ale fostului primar de Constanta. Banii au fost gasiti intr-un cont din Netanya. ANI a cerut Comisiei de cercetarea a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta sa extinda controlul asupra lui Mazare in privinta averii sale.