Un tanar de 21 de ani din Braila, care s-a urcat la volan dupa ce a consumat substante interzise, nu a oprit la semnalul politistilor, a trecut printr-un blocaj al politiei si apoi s-a aruncat pe carosabil din masina aflata in mers, potrivit informatiilor furnizate luni de Biroul de presa al IPJ Braila, citate de Agerpres.

Un echipaj de politie rutiera i-a efectuat semnal regulamentar de oprire lui P. Cristian (21 de ani), din municipiul Braila, in timp ce conducea autoturismul, pe strada Imparatul Traian, din Braila, dinspre strada Anghel Saligny catre Calea Calarasilor.

Deoarece acesta nu a respectat semnalul politistilor, continuandu-si deplasarea, s-a trecut la urmarirea lui pe strazile din municipiu, fiind avertizat sonor sa opreasca, insa nu s-a conformat.

La intersectia strazii Scolilor cu bulevardul Al. I. Cuza, soferul a trecut de blocajul efectuat de catre un echipaj de politie de siguranta publica si a condus masina pe strada Scolilor, unde, in apropiere de intersectia cu strada Grivitei, a deschis portiera si, in timpul deplasarii, s-a aruncat din autoturism pe partea carosabila.

Tanarul nu a suferit vatamari corporale si a fost imediat imobilizat de catre politisti si condus la sediul politiei pentru cercetari.

Autoturismul a continuat sa circule pe strada Scolilor si, la intersectia cu strada Mihai Bravu, s-a oprit in doua autovehicule stationate, carora le-a produs avarii.

Cel in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, si, intrucat prezenta simptomele specifice consumului de substante interzise, a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru a-i fi recoltate probe biologice si a se stabili daca a consumat alcool sau substante psihoactive inainte de a se urca la volan.

Politisti de la Biroul Rutier au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conform Art. 336, alin. 2, din Codul penal.