Vremea se va mentine caniculara, luni, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

CaniculaFoto: Agerpres

In aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade. Valori termice peste cele normale la aceasta data vor fi si in celelalte regiuni, dar maximele se vor incadra doar intre 26 de grade in Maramures si 34 de grade in dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care trecator pot lua si aspect de vijelie in regiunile centrale, estice, la munte si pe arii mai restranse in restul teritoriului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si se mentin conditiile de grindina. Temperaturile minime se vor incadra intre 13 grade in depresiuni si 25 de grade in Delta Dunarii.

  • La Bucuresti

Luni, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, iar temperatura maxima se va situa in jurul valori de 36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 21...23 de grade.

  • In tara

Marti, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice si sud-estice canicula si disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse la munte si izolat in restul teritoriului vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in Maramures si 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 25 de grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei.