Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, sustine, referindu-se la uciderea tinerei de 16 ani in Parcul Copou, ca Politia Locala s-a transformat in "garda personala" a primarului Nichita si ca trebuie aflat unde erau cei care ar fi trebuit sa asigure siguranta publica, transmite Mediafax.

Cristian Adomnitei spun, intr-o postare pe Facebook, ca uciderea fetei de 16 ani in Parcul Copou nu a indoliat doar membrii familiei si cunoscutii acesteia, ci intreaga comunitate, "cu atat mai mult cu cat a fost comisa in plina zi, in parcul public cel mai frecventat de ieseni".

"Dupa incidentul cu furtul statuilor din Parcul Copou de acum doi ani, s-au promis masuri sporite de siguranta. Ce s-a intamplat concret de atunci? Daca au fost intreprinse masuri, atunci ele s-au dovedit a fi total ineficiente. Cate tragedii mai trebuie sa aiba loc pentru ca siguranta publica a iesenilor sa fie o prioritare pentru Primarie? Cer municipalitatii sa ia toate masurile pentru ca un astfel de tragic eveniment sa nu se mai repete, incepand cu un audit serios la Politia Locala", afirma presedintele Consiliului Judetean Iasi.

El mai spus ca este necesar sa se afle unde erau cei care ar fi trebuit sa asigure ordinea si siguranta publica "atunci cand era cea mai mare nevoie de ei".

"Din pacate, constat ca Politia Locala s-a transformat in garda personala a primarului si ca siguranta cetatenilor a ramas in plan secund", a adaugat Cristian Adomnitei.

Niciun reprezentant al Primariei Iasi nu a putut fi contactat, duminica, pentru a comenta tragdia petrecuta sambata dupa-amiaza in parcul Copou, care este administrat de municipalitate.

O fata de 16 ani, eleva la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iasi, a fost gasita moarta, sambata dupa-amiaza, in Parcul Copou, ea fiind descoperita de catre trecatori care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fata locului a incercat fara succes sa o resusciteze pe fata, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iasi, care au preluat ancheta in acest caz, au stabilit ca adolescenta a fost sugrumata de catre iubitul ei, in varsta de 16 ani, cu un colier de plastic, iar crima ar fi fost premeditata.

Anchetatorii spun ca baiatul o suspecta pe fata ca l-ar insela si a chemat-o pe aceasta in parc, la o intalnire, cei doi asezandu-se pe o banca.

Conform surselor citate, baiatul i-ar fi spus fetei sa se intoarca, pentru ca are un cadou pentru ea, moment in care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strangerea capacelor rotilor de masini si care avea un mecanism ce se blocheaza, fiind imposibil de dat jos fara a fi taiat.

Baiatul este elev al Colegiului Tehnic "Mihail Sturdza" din Iasi.