Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, le-a propus colegilor din Partidul Liberal Democrat sa formeze impreuna o coalitie minoritara PD-PLDM si sa-si asume impreuna responsabilitatea guvernarii, transmite UNIMEDIA.

Lupu a mai spus ca negocierile PLDM, PDM si PL nu au progresat, desi s-au vazut repetat pe parcursul ultimelor ore, astfel ca democratul vede doua formule pentru a iesi din impas: o alianta politica PLDM-PD, fie o coalitie pentru guvernare PLDM-PD-PL.

"Noi am invitat PLDM sa mearga pe formula unei coaliti PLDM-PD si sa ne asumam responsabilitatea pentru guvernare", a declarat Lupu.

In cursul diminetii, liberalii au parasit masa negocerilor si au anuntat o pauza de cateva ore.

La randul sau, presedintele liberal-democratilor, Vlad Filat, a declarat ca mai este nevoie de timp pentru consultari inainte de alegerea conducerii Legislativului si Guvernului.

"Din punctul nostru de vedere este important ca aceasta sesiune extraordinara a inceput. A inceput procesul de desemnare a conducerii Parlamentului. Este normal, deoarece nu exista o coalitie majoritara consilidata, este normal ca partidele sa poarte consultari. Noui nu avem privilegiu pe care il au altii de a merge opozitii. Oamenii au votat pentru PLDM pentru a guverna bine Repubsica Moldova. Acest apel este un apel care coincide la nivel de responsabilitate cu cel al PLDM, noi insistam in a spune ca noi vom purta negocieri pentru a forma o coalitie si a vota conducerea Parlamentului. Noi vorbim de consultari largi, nu inguste. Vrem ca pentru conducerea Parlamentului si viitorul Guvern sa voteze cat mai multi deputati", a specificat Filat.