Parada militara dedicata zilei nationale a Romaniei nu va avea loc la Arcul de Triumf anul acesta, intrucat monumentul este in renovare, aceasta fiind o premiera in ultimii 25 de ani. Peste 2.000 de soldati vor defila in schimb de 1 Decembrie in centrul Capitalei, prin fata Palatului Parlamentului, potrivit Digi 24.

Din 1935, cand a fost construit in forma actuala, si pana anul trecut, Arcul de Triumf nu a fost restaurat capital niciodata.

Restaurarea costa peste 30 de milioane de euro, iar autoritatile au considerat ca ar fi nepotrivit ca militarii sa mai defileze prin fata unui santier si a monumentului acoperit cu o panza de protectie. Asa ca parada militara de Ziua Nationala va avea loc in fata Palatului Parlamentului.

Militarii vor pleca in parada din zona Cheiului Dambovitei, vor marsalui pe bulevardul Libertatii, vor trece prin fata Palatului Parlamentului si se vor opri impreuna cu tehnica militara in zona rondului de la Cosbuc. Traseul are peste 2 kilometri.

Ministerul Apararii Nationale a inceput deja pregatirile.

"Peste 2.000 de militari de la Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice, vor participa la parada organizata la Bucuresti. Ministerul Apararii Nationale va participa cu aproximativ 1.800 de militari si 160 mijloace tehnice", a informat Ministerul Apararii.