Miercuri, vremea va fi frumoasa si mai calda decat in mod normal la aceasta data calendaristica, informeaza Mediafax. Exceptie vor face zonele joase cu precadere din sudul si din estul teritoriului, unde se va semnala ceata sau nebulozitate stratiforma, posibil cu totul izolat asociata cu burnita, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Moldova, Banat, Crisana, pe litoral si la munte. Temperaturile maxime, in general in crestere usoara fata de intervalul precedent, se vor situa intre 12 si 19 grade, usor mai scazute in zonele cu ceata persistenta, iar cele minime se vor incadra intre -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 12 grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, vremea va fi normala din punct de vedere termic pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil, cu innorari si ceata in prima parte a zilei si din nou noaptea. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 14...15 grade, iar cea minima de 1...3 grade.

Joi, vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, insa in vestul si sud-vestul tarii, noaptea, vor fi unele innorari si cu totul izolat va ploua slab. In regiunile extracarpatice si in centrul teritoriului, indeosebi dimineata si noaptea, local se va semnala ceata sau nebulozitate joasa de tip stratiform, posibil asociata cu burnita.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vestul teritoriului si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 22 de grade, posibil mai scazute in zonele cu ceata persistenta, iar cele minime se vor incadra intre -3 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in Dealurile de Vest.