Presedintele Traian Basescu a afirmat luni seara, la Realitatea TV, ca nu crede ca Robert Turcescu a fost ofiter acoperit, asa cum a afirmat acesta, intr-o emisiune TV, dar a precizat ca acest caz ramane pentru el "o mare enigma".

Presedintele a explicat ca a dorit sa faca public numele ofiterului acoperit din randul candidatilor la alegerile prezidentiale la scurt timp dupa ce a vorbit pentru prima oara de acest lucru, dar a aparut episodul "deconspirarii" lui Robert Turcescu si aparitia speculatiilor ca cele doua evenimente ar fi legate.

"In siajul acelui sandal am fost obligat sa aman discutia incercand sa o rup cat mai mult" de cazul Robert Turcescu, a mentionat el.

"Eu nu am avut nicio legatura cu acea declaratie din duminica in care Robert Turcescu s-a dus in emisiune", a spus Traian Basescu.

Seful statului ca precizat ca a avut o "relatie foarte buna" cu Turcescu ca ziarist, "dar nu am stat niciodata sa bem un sprit sau coca-cola".

"Nu cred ca este ceeea ce s-a declarat", a subliniat Basescu, inainte de a adauga: "Nu stiu, e o enigma pentru mine, o mare enigma".