Peste 60 de politisti au descins, joi dimineata, la 22 de adrese de pe raza judetului Buzau pentru probarea activitatii infractionale a unor persoane juridice si fizice banuite de ilegalitati in domeniul silvic, evaziune fiscala si braconaj cinegetic, scrie Agerpres.

"Peste 60 de politisti de investigare a fraudelor, ordine publica, investigatii criminale si arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, impreuna cu specialisti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Focsani, desfasoara 22 de perchezitii pe raza judetului Buzau.

Activitatile se desfasoara in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor si a Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, echipele de control actioneaza simultan la sediile a 9 societati comerciale, puncte de lucru, depozite si gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul si comercializarea lemnului.

De asemenea, sunt efectuate perchezitii la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza judetului Buzau, dintre care 10 sunt banuite de savarsirea unor infractiuni silvice si trei sunt banuite de braconaj cinegetic. Prejudiciul estimat pana in prezent este de trei milioane de lei, reprezentand TVA si impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.