Proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru bugetari a fost adoptat de Camera Deputatilor

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 9 septembrie 2014, 13:07 Actualitate | Esenţial

Plenul Camerei Deputatilor a admis marti cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu si a adoptat proiectul de lege privind exonerarea de la plata unor sume pentru salariatii platiti din bani publici, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva, potrivit Agerpres.

Initial, legea se referea la profesorii din localitatile Lupeni, Petrosani si Vulcan, judetul Hunedoara, care ar fi trebuit sa restituie anumite sume, ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi sau alte organisme de control a unor prejudicii.

Parlamentul a modificat insa acest proiect si a extins amnistia fiscala la toti bugetarii.

Potrivit Realitatea TV, parlamentul ar fi respins un amendament care includiea si medicii pe lista celor care vor beneficia de amnistie.

Presedintele Romaniei solicitase reexaminarea legii trimise la promulgare la data de 15 iulie 2014, iar in motivarea cererii de reexaminare precizase ca modalitatea de stabilire a domeniului de aplicare a acestui act normativ este de natura sa confere caracter individual legii, intrucat aceasta nu se aplica la un numar nedeterminat de cazuri concrete, in functie de incadrarea lor in ipoteza normei, ci intr-un singur caz, respectiv personalului incadrat in unitatile de invatamant din localitatile Lupeni, Petrosani, si Vulcan, judetul Hunedoara, se arata in raportul Comisiei pentru munca.

Seful statului arata in cererea de reexaminare ca "solutia legislativa are caracter discriminatoriu" si o "diferenta de tratament intre cei care vor beneficia de prevederile acestei legi si celelalte categorii de persoane nu se justifica, fiind lipsita de un temei obiectiv si rezonabil".

Obiectul de reglementare al legii se refera la stabilirea unor masuri referitoare la drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar, platit din bugetul general consolidat, in sensul exonerarii de la restituirea sumelor incasate in plus, peste nivelul stabilit prin Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

9950 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Si statul s-a aministiat... (Marţi, 9 septembrie 2014, 14:08)

  Johanis [utilizator]

  Pentru sumele incasate ilegal drept taxe de mediu pt inmatricularea autoturismelor, conform sentintelor ramase definitive, statul, victor viorel, a dat ordonanta sa se restituie in 5 ani.
  Adica imi furi banii din portofel, hotul e condamnat sa-mi restituie prejudiciul, si statul, motivand ca NU ARE bani, da o lege sa faca in 5 ani ceea ce instanta a dispus sa faca de indata.
  De tot rasul....


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version