Agentia Nationala de Integritate il acuza pe prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Lugoj, Dumitru Cornean, de incompatibilitate, pentru ca in perioada 11 mai 2012 - 1 ianuarie 2014, simultan cu functia de prim-procuror, a detinut si functia de conducere - Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene "Dragan" Lugoj, se arata intr-un comunicat de presa al ANI.

Potrivit ANI, Dumitru Cornean detine functia de prim-procuror incepand cu data de 1 ianuarie 2009, iar, incepand cu data de 11 mai 2012, detine si functia de conducere de Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene "Dragan" Lugoj, Jud. Timis.

Agentia de Integritate precizeaza ca Dumitru Cornean a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora "Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata' si art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/ 2004, potrivit carora 'functiile de procuror sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior".