Generalul Ion-Aurel Stanciu, fost sef al Statului Major al Fortelor Aeriene, a fost numit luni director general interimar al ROMATSA, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situatiei. Aleodor Francu a demisionat in luna ianuarie din functia de sef al ROMATSA dupa ce premierul Victor Ponta a reclamat deficiente in gestionarea accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

ROMATSA a anuntat ulterior ca atributiile de director general au fost preluate de Valentin Cimpuieru, director al Departamentului Tehnic Dezvoltare, el fiind succedat de Adrian Serban, director operational.

Regia autonoma a lansat procedurile de selectie a unui nou director general, termenul de depunere fiind prelungit de mai multe ori.

Potrivit celui mai recent anunt publicat pe site-ul ROMATSA pe aceasta tema, candidatii interesati de functia de director general pot depune canditaturile si documentele necesare pana la 30 septembrie.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.