Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, ca DNA ancheteaza dosare in functie de faptele penale care atrag competenta acestei structuri si nu in functie de anumite calitati sau de apartenenta la un partid politic.

"DNA solutioneaza dosarele cu care este investita ca urmare a unor sesizari, ca urmare a unor plangeri din partea unor persoane fizice. Nu anchetam persoane dupa apartenenta la un partid politic sau nu. Calitatea intr-o functie publica atrage competenta DNA potrivit legii, iar daca acea persoana (...) are si calitatea intr-un partid acest lucru pentru noi nu este relevant", a precizat Kovesi, citat de Agerpres.

Ea a explicat ca aceasta competenta este atrasa de calitatea de functionar public sau de fapta pe care o comite.

Kovesi a refuzat sa comenteze declaratiile premierului Ponta privind anchetarea unor lideri PSD.

"Nu comentez aceasta declaratie. Pot sa va spun ca dosarele DNA sunt deschise ca urmare a sesizarilor pe care le primim de la institutii publice, ca urmare a unor denunturi pe care persoanele fizice le fac sau ca urmare a unor sesizari din oficiu. In momentul in care suntem investiti sa investigam anumite fapte sau anumite persoane dosarele isi urmeaza cursul", a explicat procurorul-sef.

Intrebata despre informatiile aparute in presa privind motivarea de la arestarea lui Adrian Duicu potrivit carora seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, urma sa fie propus sef in MAI la solicitarea presedintelui CJ direct intr-o discutie cu premierul Ponta, Kovesi a precizat ca nu poate sa comenteze deoarece este posibil ca anumite situatii sa faca parte din acte sau fapte care sunt investigate.

"Nu pot sa comentez aceste informatii mai ales ca este posibil ca anumite situatii care apar in presa sa faca parte din acte sau fapte care sunt investigate in cadrul unui dosar penal. Pot sa va spun ca procurorul de caz va lamuri dosarul sub toate aspectele, va administra probele care sunt considerate necesare si este decizia procurorului de caz ce persoane vor fi chemate la audiere si in ce calitate", a spus seful DNA.

Despre sesizarile Corpului de control al premierului, ea a spus ca in parte s-a inceput urmarirea penala, nu s-a dispus neinceperea urmaririi penale sau clasare, dosarele fiind in lucru.