Inscrierea copiilor la gradinita incepe in data de 23 aprilie si se deruleaza pana pe 30 mai 2014, cand se finalizeaza prima etapa de inscriere in invatamantul prescolar a copiilor care nu au frecventat pana acum gradinita. Pe 3 iunie se vor afisa locurile ramase libere, iar pe 4 iunie incepe a doua etapa de inscriere a copiilor nou-veniti. Pe de alta parte, copiii care frecventeaza deja gradinita si care nu vor trece din septembrie in clasa pregatitoare trebuie sa fie reinscrisi, pana pe 17 aprilie, anunta Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

GradinitaFoto: Agerpres

Calendarul inscrierilor la gradinita - inscrierea copiilor nou-veniti:

23 aprilie-30 mai 2014: Etapa I de inscriere la gradinita

3 iunie 2014: Afisarea locurilor libere

4 iunie-4 iulie 2014: Etapa a II-a de inscriere la gradinita

8 iulie 2014: Afisarea locurilor libere

Inscrierile pot continua si dupa data de 8 iulie, in limita locurilor ramase libere, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) intr-un comunicat de presa.

Calendarul reinscrierilor la gradinita - copiii care deja frecventeaza invatamantul prescolar:

31 martie-17 aprilie 2014: Reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si care o vor frecventa si in anul scolar care urmeaza

18 aprilie: Afisarea locurilor libere

ISMB precizeaza ca, pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2014-2015 (pe grupe de varsta: mica, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, documentele care dovedesc indeplinirea acestor criterii, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada disponibila) din totalul disponibil.