Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au cerut Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului, informeaza Mediafax. Solicitarea este facuta in conditiile in care in acest an, Ziua Internationala a Muncii - 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi.

Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

"Ca si anul trecut, aceasta solicitare a celor doua organizatii a fost facuta in vederea sprijinirii turismului romanesc, tinand cont de faptul ca, in toate destinatile turistice din Romania, agentiile de turism, hotelierii si autoritatile locale au pregatit pachete speciale de cazare pentru mini-vacanta de 1 Mai, precum si activitati specifice: concerte, concursuri, spectacole etc", se arata intr-un comunicat de presa transmis agentiei citate.

Semnatarii solicitarii au precizat ca in 1 mai se va lansa oficial sezonul estival pentru anul in curs, fiind pregatite atat pachete de cazare speciale, cat si multe evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe litoral.

"Si in acest an am solicitat Guvernului Romaniei acordarea zilei de 2 mai libera la nivel national in vederea impulsionarii turismului romanesc si a cresterii circulatiei turistice in toate statiunile turistice din Romania si sunt convinsa ca si in acest an vom fi sprijiniti in acest sens. Pachetele turistice speciale de 1 Mai au fost lansate deja de colegii din toata tara la Targul de Turism al Romaniei, fiecare destinatie in parte fiind pregatita sa-si primeasca turistii cu aceasta ocazie", a declarat presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania, Corina Martin, citata in comunicat.