Mult-discutata autostrada Sibiu-Pitesti a fost inclusa la capitolul proiecte prioritare intr-un document oficial al Guvernului Romaniei, dupa mai multe luni de declaratii in care s-a dat intaietate tronsonului Brasov-Sibiu. In urma cu cateva zile si ministrul Dan Sova si-a schimbat declaratiile, spunand ca autostrada Sibiu-Pitesti se va face.

Intr-un document consultativ publicat de Minsiterul Fondurilor Europene - mult-discutata autostrada care a facut si obiectul unor proteste de strada, cel mai cunoscut fiind la Dacia - tronsonul Sibiu-Pitesti figureaza la prioritati.

In document se mentioneaza:

Din aceste considerente si in absenta unei Strategii Nationale de Transport, investitiile in cadrul Obiectivului Specific 1.1.1.1 se prioritizeaza dupa cum urmeaza:

1. Finalizarea si darea in exploatare a autostrazilor aflate pe axa Nadlac - Arad - Timisoara - Lugoj - Sebes - Sibiu ¬ Pitesti - Bucuresti (centura Bucuresti) - Constanta si pentru care lucrarile au fost contractate sau se afla in curs de executie la sfarsitul anului 2015 ;

2. Demararea lucrarilor pentru constructia sectorului de autostrada Sibiu - Pitesti;

3. Demararea lucrarilor/ finalizarea partiala a unor sectoare de autostrada pe urmatoarele axe rutiere:

  • Timisoara-Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Craiova-Bucuresti cu ramificatie de la Timisoara la Moravita
  • Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Bacau-Suceava-Granita Ucraina (Siret) cu ramificatie Bucuresti-Giurgiu
  • Sebes-Turda-Tg Mures-Tg Neamt-Iasi - Granita Moldova (Ungheni)
  • Sibiu ¬Brasov-Bacau.