Presedintele Ungariei, Ader Janos, care se afla intr-o vizita privata in tara noastra, a sosit luni dupa-amiaza in municipiul Sfantu Gheorghe, transmite Agerpres. In cursul serii, impreuna cu sotia sa, a asistat la spectacolul "Hamlet" al Teatrului maghiar "Tamasi Aron" din Sfantu Gheorghe, nominalizat la cinci premii UNITER.

La intrarea in teatru au fost intampinati de directorul institutiei, regizorul Bocsardi Laszlo, de presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, de primarul si viceprimarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad si Sztakics Eva, precum si de numerosi spectatori.

Presedintele Ungariei va vizita marti Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, Muzeul etnografic in aer liber din Cernat si municipiul Targu Secuiesc, unde va depune o coroana la monumentul revolutionarului pasoptist Gabor Aron, nascut in judetul Covasna in urma cu 200 de ani.

Spectacolul "Hamlet", prezentat luni seara cu titrare in limba romana, a fost nominalizat pentru la cinci categorii ale premiilor UNITER, ce se vor desfasura in 28 aprilie, la Palatul Culturii din Targu Mures.