​Neintelegerile dintre premier si membrii PNL pe marginea Ordonantei de Urgenta privind TVR au intarziat sedinta de Guvern. Aceasta era programata pentru ora 13.00, insa nici pana la aceasta ora nu a inceput, din cauza disensiunilor din USL. Marul discordiei este, de aceasta data, OUG care poate permite Birourilor Permanente ale Parlamentului sa decida conducerea interimara a TVR.

UPDATE 2 16.30 Sedinta de Guvern a inceput cu o intarziere de trei ore si jumatate.

UPDATE 16.00 Premierul Victor Ponta s-a intors la Palatul Victoria dupa ce a discutat cu Crin Antonescu si dupa ce a fost la Cotroceni, impreuna cu ministrul finantelor Daniel Chitoiu, pentru a se intalni cu presedintele Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu. Dupa discutia cu Antonescu, Victor Ponta s-a dus la Palatul Cotroceni. Potrivit Antena 3, la intalnirea presedinte - premier a participat si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

"Daca nu se intrunesc Camerele reunite, atunci decizia, in termen de 45-60 de zile, o pot lua Birourile Permanente reunite. Atunci decid Birourile Permanente reunite, nu decid eu", a explicat miercuri primul ministru.

Insa, ministrii liberali ar fi primit mandat din partea presedintelui PNL Crin Antonescu sa nu avizeze Ordonanta de Urgenta privind TVR, potrivit ziarului Gandul.

Presedintele PC Daniel Constantin a declarat, miercuri, ca tensiunile din USL sunt regretabile, urmare a unor lucruri acumulate in timp, ca intotdeauna PC a tinut rolul de echilibru in Uniune si nu stie daca mai poate sa faca acest lucru avand in vedere "faza la care s-a ajuns in acest moment", informeaza Mediafax. Liderul PNL Crin Antonescu si presedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu s-au intalnit miercuri la sediul USL in contextul tensiunilor recente din Uniunea Social-Liberala.

"Tensiunile din USL sunt regretabile vazute din ochii cetatenilor, pentru ca cetatenii voiau altceva, mai ales acum, pe sfarsit de an, cand toti ne gandim la sarbatori linistite, la familie, la unitate. Sigur ca noi, PC intotdeauna a incercat sa tina rolul de echilibru. Nu stiu daca mai putem sa tinem echilibru in faza in care s-a ajuns in momentul acesta", a afirmat Daniel Constantin.

"In situatia aceasta nu s-a ajuns de ieri, de la votul care a fost in plen sau de la alte lucruri intamplate in ultimele zile. Practic, sunt lucruri care s-au acumulat in timp, tensiuni care s-a acumulat in timp, care probabil ca nu au fost spuse sau gesturi care s-au facut si care, adunate, au creat aceasta tensiune care a explodat iata, ieri, la votul cu privire la conducerea televiziunii", a explicat liderul PC.

Intrebat daca guvernul ar functiona fara PNL, Constantin a spus: "E greu de spus, important este sa functioneze, cu PNL, fara PC, fara PSD, este important sa functioneze si oamenii sa beneficieze de programul de guvernare".

Reamintim ca PSD a dat marti o lovitura liberalilor dupa scandalul modificarilor la Codul Penal, refuzind pur si simplu sa se prezinte in plen atunci cind era programat votul pentru numirea lui Rares Bogdan, propus de PNL, la sefia Senatului. Crin Antonescu a sanctionat comportamentul PSD si a declarat ca "e o istorioara despre cine are cuvant, cine e mincinos". Rares Bogdan a declarat ulterior ca "am cazut intre scaune, nu ma intereseaza negocierea lor".

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca PSD s-a razbunat pe Crin Antonescu dupa declaratiile liderului liberal la adresa lui Ponta pe tema modificarilor la Codul Penal. Crin Antonescu a negat atunci orice implicare, sugerind ca premierul a mintit cind a spus ca au discutat impreuna despre acel subiect.