Premierul Victor Ponta va fi primit marti, la Casa Alba, de vicepresedintele american, Joe Biden, in cadrul vizitei pe care o efectueaza saptamana viitoare in Statele Unite ale Americii.

Intrebat de ziaristi, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Palatul Victoria, daca s-au depus eforturi diplomatice pentru a fi primit de presedintele Barack Obama, Victor Ponta a raspuns: "Nu, nivelul de intalnire e intre sefi de stat, presedinte - presedinte. SUA nu au prim ministru, de relatia si parteneriatul special cu Romania vicepresedintele Joe Biden a fost cel care a raspuns in cadrul administratiei americane si asa e si normal".

Vizita in SUA va avea trei obiective principale: reafirmarea parteneriatului strategic la nivel politic si militar, parteneriatul economic si lobby pentru includerea Romaniei in programul Visa Waiver.

Luni, prima zi a vizitei, este rezervata intalnirilor la nivel economic cu reprezentantii unor companii precum Motorola, Exxon, Chevron, IBM Hewlett Packard. De asemenea, premierul se va intalni cu secretarii de stat pentru Comert si Energie.

Programul pentru marti prevede primirea la Casa Alba, iar miercuri va fi semnat un acord de cooperare cu Muzeul Holocaustului si intalniri la Congres pe tema programului Visa Waver.

Seful executivului a precizat, la intrebarile ziaristilor, ca din delegatia cu care se va deplasa in SUA nu fac parte oameni de afaceri.