Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta o noua zi de mobilizare in Capitala, duminica, 6 octombrie, de data aceasta pe un traseu care porneste de pe strada Rosia Montana, la ora 17.00, pentru a ajunge in Piata Universitatii, cu oprire si la Palatul Cotroceni.

Afis al protestatarilorFoto: facebook.com/unitisalvam

Potrivit apelului de mobilizare lansat pe Facebook, programul si traseul manifestatiei este urmatorul: "Duminica ne strangem la 16:00 pe strada Rosia Montana colt cu Dezrobirii (la 400 m de Metrou Gorjului - M3). Plecam pe traseul Iuliu Maniu - Cotroceni - Universitate la ora 17:00. Dupa 20:00 ne dam intalnire in Piata Universitatii cu toti cei ce nu au putut ajunge pe traseu din motive obiective. Facem o poza de grup, iar ca sa dam bine in poza recomandam sa venim imbracati in culorile campaniei: rosu/verde/alb".

Organizatorii precizeaza ca traseul marsului de duminica a fost ales prin vot pe Facebook, tinand cont de cat de dens populate sunt zonele prin care trec, dar si de institutiile cheie ale statului prezente pe traseu.

Iata mai jos anuntul postat pe contul de Facebook Uniti Salvam!:

Runda a 6-a

Duminica 6 octombrie continuam obiceiul sanatos al duminicii petrecute in familie in spirit civic. Plecam de pe Strada Rosia Montana din Bucuresti (colt cu Dezrobirii) si mergem pana in Piata Universitatii. Pe traseu ne oprim si la Palatul Cotroceni. Suntem solidari in a revendica urmatoarele:

1) Parlamentari, spuneti "NU" proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceti mineritul pe baza de cianura in Romania.

2) Guvernanti, respingeti urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si Gheorghe Dutu - asumati-va raspunderea si demisionati. Vrem sa fiti si anchetati.

4) Ministerul Culturii - cereti ca Rosia Montana sa fie inscrisa in patrimoniul UNESCO.

Marsam prin cartiere pentru a duce aceste revendicari mai departe direct la cetateni. Se anunta vreme buna, haideti sa iesim in numar mare.

Am parcurs ~40 de km in ultima luna si ne-am facut auziti de 50 de mii de oameni in fiecare weekend (din sectoarele 2, 3 si 4).

Am facut un rapid un experiment de democratie directa in era Facebook si am ales sa votam traseul marsului de duminica. Am tinut cont de doua mari criterii: cat de dens populate sunt zonele prin care trecem (blocuri comuniste, da!) si institutiile cheie ale statului prezente pe traseu sau locurile simbol.