Cei 33 de mineri aflati in galeria Catalina-Monulesti de la Rosia Montana continua protestul, refuzand sa iasa la suprafata. Medicii care i-au examinat pe protestatari au precizat ca starea lor de sanatate este "satisfacatoare" si ca sunt tinuti sub supraveghere. Mediafax precizeaza insa ca unii dintre ei au deja probleme de sanatate, precum tensiunea arteriala sau glicemia marita.

Potrivit Agerpres, minerii sunt monitorizati permanent de medici care au coborat sambata in subteran si au masurat tensiunea arteriala, glicemia, si pulsul minerilor, facandu-le de asemenea un examen EKG.

Cei 33 de mineri, din care 22 se afla in subteran de miercuri dimineata, iar ceilalti 11 de vineri dupa amiaza, la o distanta de un kilometru de gura minei si o diferenta de nivel de 300 de metri, stau in conditii improprii, cu umiditate foarte mare si cu temperatura scazuta, de doar cateva grade. Ei dispun de paturi, apa si alimente.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat, sambata, pentru Mediafax ca cei 33 de mineri blocati in subteran se declara decisi sa nu suspende protestul pana cand nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanti ai Guvernului.

Potrivit sursei citate, senatorul Theodor Atanasiu si deputatul Calin Potor (ambii PNL) au coborat, sambata, in subteran, pentru a discuta cu protestatarii si pentru a le prelua doleantele, ca sa le transmita in Parlament. Dupa vizita acestora, minerii s-au declarat convinsi sa continue protestul.

Conform liderulului Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Rosia Montana, minerii nu vor mai declansa greva foamei.

Unii mineri prezinta deja probleme de sanatate, precum tensiune arteriala sau glicemie marite.

In paralel, la gura minei se afla aproximativ 300 de oameni, care protesteaza la suprafata, in semn de solidaritate cu minerii blocati in subteran.