Sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli, a declarat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, citat de Mediafax. Printre institutiile care din toamna nu mai primesc studenti se numara Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova sau Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi.

Institutiile de invatamant superior care nu mai organizeaza admitere:

  • Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova
  • Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi
  • Societatea Ateneul Roman - Universitatea Ecologica "Traian" din Deva
  • Fundatia Univeristara "Milenium" din Timisoara
  • Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) - Universitatea Wales-Romania din Bucuresti
  • Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism - Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.

Pentru toate programele de studii de licenta din structura acestora, prin Hotararea de Guvern 707/2012 s-a prevazut obligatia de a solicita intrarea in legalitate pana la 31 martie 2013, respectiv sa faca solicitare de evaluare, a explicat Mihnea Costoiu, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului, in monitorizare au intrat si patru universitati acreditate, care au inregistrat mai multe nereguli. Este vorba despre Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti si Institutul Teologic Romano Catolic din Bucuresti.

Potrivit ministrului Costoiu in total din acest an vor intra in lichidare 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara.

Citeste si: