Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a pierdut definitiv, la instanta suprema, procesul in care a contestat raportul Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese, cererea de anulare a actului administrativ fiind respinsa de judecatori, transmite Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, pe 18 aprilie, recursul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) formulat impotriva deciziei din 25 mai 2012 a Curtii de Apel Bucuresti, care dispusese anularea raportului de evaluare privind conflictul de interese.

Instanta suprema a casat sentinta Curtii de Apel Bucuresti si, in rejudecare, a respins cererea Danielei Andreescu de anulare a actului administrativ emise de ANI in ianuarie 2012, pe motiv ca este neintemeiata. Decizia este definitiva si irevocabila.

In ianuarie 2012, Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului in perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011.

ANI preciza ca Daniela Nicoleta Andreescu, in calitate de secretar general al Guvernului Boc, a aprobat Nota Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea catre Asociatia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucuresti, pe o perioada de un an. De asemenea, Daniela Nicoleta Andreescu a aprobat, la data de 2 iunie 2010, extinderea termenului de atribuire a spatiului de 105,2 mp de la unu la cinci ani.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 16 noiembrie 2011, o ordonanta de urgenta prin care erau puse in vanzare peste 700 de imobile aflate in administrarea RA-APPS.

Pe lista acestor imobile se regasea si sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se afla pe strada Ion Campineanu nr.3A, precum si o cota indiviza, de 32,89 de metri patrati, situata la parter, la adresa la care se afla firma sotului ei, Aurel Teodorescu, arata Mediafax.

La acel moment, Pro TV relata ca unul din spatiile RA-APPS este inchiriat Clubului sportiv Delta Fishing, apartinand lui Aurel Teodorescu. Atunci, Andreescu a sustinut ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS.

Fostul secretar general al Guvernului a contestat in 25 ianuarie 2012, la Curtea de Apel Bucuresti, raportul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat conflictul de interese, cerand instantei anularea actului ANI.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis, pe 25 mai 2012, actiunea Danielei Andreescu si au dispus anularea raportului de evaluare al ANI din 16 ianuarie 2012. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata de ANI la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in 18 aprilie a dat o decizie definitiva in acest caz.

Tot in ianuarie 2012, Daniela Andreescu a dat in judecata si Guvernul, cerand anularea deciziei prin care a fost revocata din functia de sef al Secretariatului General al Guvernului.

In 25 noiembrie 2011, premierul de atunci, Emil Boc, a convocat-o pe Daniela Andreescu la o discutie privind atribuirea spatiilor membrilor familiei sale, la scurt timp anuntand ca a demis-o. In aceeasi zi, Agentia Nationala de Integritate informa Guvernul ca exista premise pentru incalcarea legislatiei privind conflictul de interese de catre Daniela Andreescu, prin spatiul RA-APPS atribuit sotului acesteia.

Daniela Andreescu sustinea atunci ca revocarea din functie ar fi trebuit decisa doar in baza unei sentinte judecatoresti, emisa in urma anchetelor derulate de Agentia Nationala de Integritate.

In 7 martie 2012, Daniela Andreescu a pierdut la Curtea de Apel Bucuresti procesul privind revocarea sa din functie, instanta stabilind ca aceasta trebuia sa-l cheme in judecata pe Emil Boc, si nu intreaga institutie.

Decizia a fost contestata de Daniela Andreescu la instanta suprema, care in 27 februarie 2013 a decis retrimiterea cauzei la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul va fi judecat in 9 mai la Curtea de Apel Bucuresti.