Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca este foarte bine ca premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a facut propunerile pentru functiile de conducere din Parchete, fiind o "urgenta" ocuparea acestora.

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la BucurestiFoto: Hotnews

"Am mai spus si cu alte ocazii ca eu consider ca este chiar urgent sa fie ocupate aceste functii. Pentru ca functiile de procuror general si de procuror-sef DNA au fost vacantate deja de peste opt luni, cred, iar alte pozitii de conducere din sistem sunt neocupate chiar si de mai mult timp. Acest lucru nu este normal intr-o perioada cand Romania intreprinde reforme importante in sistemul juridic si duce si acest efort de lupta impotriva coruptiei", a afirmat Harris.

De asemenea, intrebat despre opiniile exprimate de unele partide sau politicieni romani cu privire la asumarea acestor nominalizari de catre premierul Victor Ponta si daca acestea au afectat credibilitatea procesului si a celor propusi, Martin Harris a aratat ca e foarte bine ca s-a demarat procesul de nominalizare.

El a adaugat ca spera ca noua conducere a institutiilor sa fie instalata cat mai curand.

"Cred ca este foarte bine ca nominalizarile au fost facute de ministrul interimar al Justitiei si acum avem un proces in care deciziile pot fi luate. Sigur, este acum atributia CSM de a organiza audierea candidatilor propusi si sa isi exprime opinia, iar apoi presedintele sa decida. Cred ca acest proces poate duce mai departe reforma justitiei si atingerea obiectivelor prevazute in MCV. Acestea au fost foarte importante pentru noi si este nevoie urgenta ca aceste functii sa fie ocupate", a mai spus ambasadorul Harris.