Ambasadorul Algeriei la Bucuresti, ES Habib Chawki Hamraoui, a declarat ca interventia armatei in cazul atacului terorist de la In Amenas a fost "in interesul ostaticilor", ambasadorul sustinand ca moartea celor doi romani nu a fost cauzata de interventia militara, ci de atacul terorist, transmite Mediafax.

Prezent, marti, la Ploiesti, unde a avut o intalnire cu autoritatile locale, ambasadorul Republicii Algeria la Bucuresti, ES Habib Chawki Hamraoui, a afirmat, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, ca interventia armatei algeriene in cazul atacului terorist de la In Amenas a fost in interesul ostaticilor si ca, in momentul in care fortele armate au intervenit, teroristii au deschis focul asupra ostaticilor.

"Dupa cum se stie, foarte multi ostatici au fost raniti, dupa ce armata algeriana a intervenit. Dupa cum stiti, teroristii au adus mult exploziv si atunci cand armata algeriana a intervenit, ei au inceput sa traga impotriva ostaticilor. In situatii atat de dificile cum a fost aceea cu atacul terorist strain asupra Algeriei, chiar daca nu avea foarte multe de ales, armata a intervenit cu profesionalism, in interesul ostaticilor. In asemenea cazuri, trebuie luate decizii rapide, operative, care sunt dureroase de multe ori", a spus ambasadorul Algeriei.

Acesta a precizat ca nu interventia militara a cauzat decesul ostaticilor.

"Cauza disparitiei ostaticilor nu este interventia militara, ci atacul terorist", a adaugat ambasadorul algerian.

In luna ianuarie doi romani care lucrau pe platforma petroliera de la In Amenas, in Algeria, au murit in urma atacului terorist.

Cei doi romani erau ingineri, ambii fiind din Prahova. Unul dintre ei avea doi copii, celalalt era tatal unui baietel iar sotia sa este insarcinata.