Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut o scurta discutie cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, in marja Conferintei de Securitate de la Munchen, informeaza un comunicat al MAE remis duminica.

Potrivit comunicatului MAE, citat de Agerpres, discutia a avut loc ulterior discursului vicepresedintelui SUA in cadrul conferintei, in care a fost mentionata colaborarea dintre SUA si statele care participa la sistemul de aparare anti-racheta, printre care si Romania.

Seful diplomatiei romane a reafirmat prioritatea pe care relatia cu Statele Unite o are in politica externa a Romaniei, substantiata de Parteneriatul strategic dintre cele doua tari.

Ministrul Corlatean l-a informat pe vicepresedintele american despre stadiul procesului de operationalizare a sistemului de aparare anti-racheta de la Deveselu, indicand inceperea in viitorul apropiat a constructiei sitului. In acest context, seful diplomatiei romane a exprimat interesul pentru ca aceasta faza a proiectului sa fie marcata adecvat in relatiile bilaterale, se mai arata in comunicat.