Ecuadorul a denuntat, miercuri, amenintarea autoritatilor britanice de a lansa un atac impotriva ambasadei sale de la Londra, in timp ce autoritatile de la Quito urmeaza sa anunte joi daca-i acorda azil politic lui Assange. Fondatorul WikiLeaks este refugiat de doua luni in ambasada Ecuadorului din Londra.

"Astazi(miercuri)am primitde laRegatul Unit al Marii Britanii amenintareaexpresain scrisca ar puteafi lansat unatacimpotrivaambasadei noastrede la LondradacaEcuadornu respinde cererea de azil a lui Assange",a declarat ministrul ecuadorian alAfacerilor Externe,RicardoPatino,in timpulunei conferinte de presalaQuito.

"Ecuadorrespingeintermenii cei mai fermiamenintareaexplicita"britanica,a adaugat acesta.

Ministrul a spus, de asemenea, ca Ecuadorul va anunta, joi, la 12:00 GMT (15:00, ora Romaniei) decizia privind cerea de azil politic facuta de fondatorul WikiLeaks.

Instantele britanice au dat unda verde pentru extradarea lui Assange in Suedia, unde justitia vrea sa-l incerce pentru viol si agresiune sexuala.

Assange, un australian de 41 de ani, este acuzat de autoritatile suedeze de viol si agresiune sexuala. Din 19 iunie, el s-a refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra, unde a depus o cerere pentru azil politic, pentru a impiedica sa fie extradat in Suedia.

Fondatorul Wikileaks, spune ca se teme ca va fi transferat in Statele Unite pentru a raspunde acuzatiilor de spionaj dupa ce a publicat pe site-ul sau 250.000 de telegrame diplomatice americane secrete.