Adrian Nastase va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova, potrivit Realitatea Tv, dupa ce a fost condamnat definitiv miercuri la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii. Fostul premier are la dispozitie 24 de ore de la pronuntarea sentintei pentru a se prezenta la arest.Penitenciarul Rahova a "gazduit" de-a lungul anilor si alti detinuti celebri ai Romaniei: printre ei, senatorul Catalin Voicu, omul de afaceri Ilie Carabulea sau fratii Camataru. Potrivit Mediafax, instanta suprema a trimis la Tribunalul Bucuresti mandatul de executare a pedepsei de 2 ani de inchisoare in cazul lui Adrian Nastase, iar dupa ce mandatul va ajunge la Politia Capitalei, va fi pus in aplicare. Surse judiciare au declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis la Tribunalul Bucuresti, in jurul orei 20.00, mandatele de executare a pedepselor dispuse in dosarul "Trofeul calitatii".

Tribunalul Bucuresti, instanta de executare, va trimite mandatele la Politia Capitalei, iar politistii de la Serviciul Urmariri le vor pune in executare, daca Adrian Nastase si ceilalti inculpati condamnati in dosarul "Trofeul calitatii" nu se vor prezenta la Centrul de Retinere si Arest Preventiv.

Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare de magistratii Curtii Supreme, dupa trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului Trofeul Calitatii. Decizia este definitiva si a fost luata cu unanimitate de completul de 5 judecatori, dupa deliberari ce au durat mai bine de sase ore. Magistratii au decis si interzicerea lui Nastase a unor drepturi timp de 2 ani, printre care interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice.

Fostul prim ministru nu a fost prezent la citirea sentintei. El fusese condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in prima instanta, iar instanta de recurs a mentinut sentinta, dar a schimbat incadrarea juridica a faptei comise de Nastase, inlaturand forma continuata a infractiunii.

Pe langa Adrian Nastase, magistratii i-au condamnat la inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi si pe Irina Jianu (6 ani), Bogdan Popovici (6 ani), Marina Popovici (5 ani), Diana Gasparovici (5 ani) si vasile Cristian (6 ani).