Peste 12.000 de politisti vor asigura ordinea de Rusalii, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), citat de Agerpres.

In perioada 1-4 iunie, pe langa dispozitivul curent, Politia Romana a luat o serie de masuri suplimentare "pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica, precum si pentru asigurarea unei reactii ferme si a unei interventiei rapide la solicitarile cetatenilor."

Astfel, peste 12.000 de politisti vor actiona, in medie, zilnic, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale, artistice si sportive.

Din totalul politistilor aflati in misiune, peste 7.700 sunt de la structurile de ordine publica, aproape 2.100 de la rutiera, peste 900 de la investigatii criminale, aproape 640 de la Politia Transporturi, peste 170 de la investigarea fraudelor, 90 de la structurile de arme, explozivi si substante periculoase, restul fiind de la alte formatiuni.

Totodata, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic vor actiona aproape 3.400 de patrule, aproximativ 2.000 dintre acestea fiind auto iar restul pedestre.

Pentru asigurarea fluentei traficului rutier si prevenirea evenimentelor rutiere, politistii vor actiona pe principalele tronsoane de drumuri nationale si europene. O atentie deosebita va fi acordata arterelor ce converg catre litoral, precum si tronsonului Bucuresti - Valea Prahovei.

Structurile de politie transporturi vor patrula trenurile de calatori, cu precadere pe rutele catre statiunile montane si litoral, precum si statiile si triaje de cale ferata. De asemenea, se vor avea in vedere aerogarile internationale si nationale, precum si porturile de la Marea Neagra sau de la Dunare.

In aceasta perioada, Politia Romana va asigura, alaturi de partenerii cu atributii in domeniu, masurile de ordine la 166 de manifestari publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmeaza sa aiba loc in 38 de judete, precum si in municipiul Bucuresti.