Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, ramane in detentie, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins, vineri, cererea de punere in libertate pe motiv ca a executat o perioada mai mare de sase ani, pedeapsa primita la ultima condamnare, solicitare cu care procurorul a fost de acord, relateaza Mediafax. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Nutu Camataru s-a predat in 14 mai, la arestul Politiei Capitalei, dupa ce in 11 mai fusese condamnat la sase ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

In aceeasi zi, avocatul lui Nutu Camataru a depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie la executare, cerand ca acesta sa fie pus in libertate intrucat a executat deja mai bine de sase ani de inchisoare.

Tribunalul Bucuresti a judecat vineri contestatia la executare, magistratii respingand cererea lui Nutu Camataru.

Procurorul prezent la sedinta a admis faptul ca Ion Balint a executat in regim de detentie o perioada mai mare de sase ani, context in care a aratat ca solicitarea acestuia este admisibila si ca poate fi eliberat din penitenciar.

Avocatul lui Nutu Camataru a aratat instantei ca acesta a executat o perioada similara sau chiar mai mare decat pedeapsa aplicata recent, definitiv, de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel ca nu se mai impune mentinerea lui in stare de detentie.

In ultimul cuvant, Ion Balint le-a spus judecatorilor ca nu este suparat pe politisti si nici pe judecatorii care l-au condamnat si ca este momentul ca el sa fie lasat in libertate pentru a se intoarce la copilul sau minor, care creste singur ca urmare a faptului ca si sotia sa este incarcerata.

O cerere de contopire a pedepselor a formulat si avocatul lui Sile Camataru, in 16 mai. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia in discutie cererea lui Sile Camataru in 29 mai.

Sile Camataru, condamnat in acelasi dosar la 13 ani de inchisoare cu executare, pe numele caruia a fost emis mandat de urmarire internationala, a fost prins in noaptea de 11 spre 12 mai, in Germania, de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt. Acesta ar putea fi extradat in Romania in cel mult doua saptamani, potrivit oficialilor Politiei Romane.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, in 11 mai, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatate de detentie.

Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost judecati Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.