Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat duminica, la Botosani, ca ministerul pe care il conduce intentioneaza sa implementeze, in urmatoarele sapte luni, un program care vizeaza reabilitarea sistemului de irigatii. Presedintele PC a mai precizat ca Ministerul Agriculturii va dispune, incepand de saptamana viitoare, de un serviciu special care se va ocupa de relatia cu firmele de asigurari ce va corecta relatia dintre minister si asiguratori.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

Potrivit ministrului, seceta din toamna anului trecut a afectat productia agricola, iar reabilitarea sistemului de irigatii va face ca fermierii "sa nu mai depinda intotdeauna de conditiile meteorologice".

Programul propus de ministrul Agriculturii urmeaza a fi discutat, luni, la Bruxelles, cu comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos.

"Ne propunem, pentru prima data, avand in vedere ca agricultura este prioritate, sa definim irigatiile ca si infrastructura, ca si mediul, o prioritate si sa fie finantat un astfel de program din fondurile structurale", a explicat Daniel Constantin.

Potrivit estimarilor ministrului, un astfel de program va permite irigarea a peste 800.000 de hectare de terenuri agricole.

Daniel Constantin a participat, duminica, la Botosani, la lansarea candidatilor Uniunii Social Liberale la presedintia Consiliului Judetean si Primaria municipiului Botosani. De asemenea, el a inaugurat Targul expozitional de miei, pielicele si produse traditionale de la Popauti.

Ministerul Agriculturii va avea un serviciu pentru relatia cu firmele de asigurari

Daniel Constantin a mai declarat ca, incepand de saptamana viitoare, Ministerul Agriculturii va dispune de un serviciu special care se va ocupa de relatia cu firmele de asigurari motivand ca relatia dintre minister si companiile de asigurari nu a functionat pe segmentul decontarii culturilor calamitate care au fost asigurate.

"Dialogul pe care l-a avut ministerul pana acum cu cei care fac asigurari, cu asiguratorii, nu stiu cat a fost de bine pus la punct", a afirmat ministrul.

Noua organigrama a Ministerului Agriculturii urmeaza a fi aprobata in sedinta de Guvern programata pentru miercurea viitoare.