Curtea de Apel Bucuresti a decis, sambata, ca judecatorul Sever Dumitrascu sa fie cercetat in libertate pentru accidentarea unui copil de trei ani, in Drobeta-Turnu Severin, si parasirea locului faptei, el avand interdictie de a parasi localitatea de domiciliu, potrivit Mediafax.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au retinut pe judecatorul Sever Dumitrascu de la Tribunalul Mehedinti si au cerut instantei Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a magistratului pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat ca a lovit cu masina un copil de trei ani, apoi a parasit locul accidentului.

Instanta a respins cererea procurorilor si a decis ca Sever Dumitrascu sa fie lasat liber, dar sa nu paraseasca localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata de procurori la instanta suprema.

Sever Dumitrascu, judecator la Tribunalul Mehedinti, este cercetat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce, in 3 mai, a intrat cu masina pe o strada cu "acces interzis" din Drobeta-Turnu Severin si a accidentat un copil in varsta de trei ani, apoi a parasit locul faptei.

Imediat dupa accident, un trecator aflat in zona a apelat serviciul de urgenta, copilul fiind transportat la spital, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale, in prezent avand piciorul in gips si fiind in afara oricarui pericol, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului instantei supreme remis, sambata, agentiei MEDIAFAX.

Judecatorul Sever Dumitrascu a fost gasit de politisti vineri, la Spitalul Judetean din Timisoara, unde era internat la sectia de Cardiologie, fiind dus la Bucuresti pentru audieri.

Procurorii arata, in referatul cu propunere de arestare preventiva, ca, potrivit declaratiilor martorilor, Sever Dumitrascu a coborat din masina sa dupa ce l-a accidentat pe copil, a stat langa acesta pana la sosirea ambulantei, dupa care a parasit locul faptei inainte de venirea politistilor.

Totodata, unul dintre martori a declarat ca masina judecatorului era oprita pe partea stanga a drumului, la doi-trei metri de locul in care se afla copilul, iar cand s-a apropiat de Sever Dumitrascu, in timp ce discuta cu acesta a constatat ca mirosea a alcool, potrivit referatului procurorilor.

Politistii l-au cautat pe judecatorul Sever Dumitrascu incepand de joi dupa-amiaza, la domiciliul lui, al fiilor sai, in spital si in alte locuri publice din Drobeta-Turnu Severin, fiind gasit abia vineri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde a fost internat intre orele 7.17 si 13.00.

"Afirmatia inculpatului cu privire la motivul pentru care se afla in Timisoara, starea de sanatate grav deteriorata, este contrazisa chiar de actele medicale depuse de aparatorul inculpatului", noteaza procurorii in referatul cu propunerea de arestare a magistratului Sever Dumitrascu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat, vineri, retinerea si arestarea judecatorului Sever Dumitrascu, de la Sectia de contencios a Tribunalului Mehedinti.

Judecatorului Dumitrascu, in varsta de 66 de ani, ii fusese admisa cererea de a mai sta un an in magistratura, desi implinise varsta de pensioare.