Deputatul PDL Marius Rogin a depus un proiect de lege potrivit caruia fiecare angajat sa poata cere zi libera cand isi aniverseaza ziua de nastere. Deputatul spune ca masura este benefica atat pentru angajat cat si pentru angajator.

"De ziua angajatului, acesta se gandeste la ziua sa in loc la activitatea la locul de munca. In momentul de fata, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acorda zi libera, iar angajatul se vede in imposibilitatea de a-si serba ziua", a declarat Marius Rogin pentru RTV.

Daca este nevoit sa celebreze evenimentul la locul de munca, respectivul angajat risca sa perturbe activitatea colegilor.

"Daca vine cu diverse produse la munca - suc, bere, prajituri, va ingreuna cu siguranta tot mecanismul de productie", sustine deputatul de Neamt.

Rogin spune ca acea zi libera nu trebuie sa fie platita, dar ca angajatorul poate decide sa-i plateasca sarbatoritului ziua drept cadou.

Angajatii din Romania au 11 zile libere pe an cu ocazia unor sarbatori legale. Marius Rogin este coiniţiator al proiectului de lege, aflat deja în analiza comisiilor parlamentare de specialitate, care acordă zi liberă de 30 noiembrie, ziua în care creştinii ortodocşi prăznuiesc Ziua Sf. Andrei.