Programul Rabla 2012 incepe oficial de luni prin inscrierea si validarea colectorilor si producatorilor. Potrivit Ministerul Mediului, insa, proprietarii isi vor putea preda autoturismele vechi abia din data de 3 aprilie si pana in 19 noiembrie.

Ca si anul trecut, Guvernul mentine prima de casare a masinilor vechi la valoarea de 3.800 lei. La cumpararea unui autovehicul nou pot fi folosite mai mult de trei tichete valorice.

In anul 2012 pentru Programul de Innoirea Parcului Auto este alocata suma de 114 milioane de lei (echivalenta pentru 30.000 de masini), urmand ca aceasta suma sa fie suplimentata, in functie de cerintele pietei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a precizat ca incepand cu anul 2010, de la schimbarea sistemului de acordare a voucherelor, pana in prezent, prin intermediul Programului Rabla, au fost casate aproximativ 300.000 de masini si au fost achizitionate aproximativ 100.000 de masini noi.

Lista firmelor autorizate sa participe la program va fi publicata pe pagina de internet a Administratiei Fondului pentru Mediu.