Premierul Mihai-Razvan Ungureanu si-a exprimat speranta ca, in "viitorul previzibil", sa poata fi identificate solutii la cele mai stringente probleme ale personalului Ministerului Apararii si ale Armatei Romane in general, relateaza Agerpres.

"Alaturi de partenerii din Alianta Nord-Atlantica, ati continuat participarea la operatiunile din Afganistan, ati participat la efortul international de impunere a embargoului de armament in Libia. Si mentionez doar doua dintre cele mai vizibile responsabilitati ale Armatei Romane", a declarat premierul, la prezentarea bilantului activitatii pe 2011 a MApN.

El a subliniat ca participarea la actiunea de evacuare a cetatenilor romani din Libia este una dintre cele mai ample actiuni la care Armata Romana a participat in ultimii 50 de ani.

"Meritele dvs sunt cu atat mai importante cu cat suntem intr-un context economic, financiar delicat. Sunt constient de toate aceste dificultati si apreciez intelegerea pe care o manifestati fata de aceste trecatoare restrictii. Fiti convinsi ca atentia noastra se indreapta catre gasirea unor solutii care sa fie multumitoare pentru toti, in conditiile in care aceasta tara isi va recupera energia economica pe care a pierdut-o in anii trecuti. Sper ca in viitorul previzibil sa putem identifica solutii la cele mai stringente probleme ale personalului ministerului, ale Armatei Romane in general", a precizat Ungureanu.

El a subliniat ca orice moment de bilant ofera ocazia stabilirii asteptarilor pentru perioada care urmeaza, adaugand ca programul de guvernare defineste pentru sectorul de aparare si securitate nationala o serie de directii clare de actiune.

"Gandul meu si al colegilor mei de Guvern se indreapta catre familiile care au pierdut pe cineva drag si sunt convins ca aceste pierderi nu au fost catusi de putin inutile. In primele zile ale trecerii Dunarii, in 1877, Regele Carol I, privind la defilarea Armatei Romane, a spus urmatorul lucru: 'Ma uit spre ostire si vad natiunea romana'. Sunt onorat sa fiu langa dumneavoastra, va multumesc si va asigur de sprijinul intregului Guvern!', a mai spus seful executivului.