UPDATE Ora 11,00 Trei oameni si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, doi in judetul Arges si unul in Teleorman, astfel incat bilantul victimelor provocate de hipotermie a ajuns la 68, a anuntat duminica secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mihai Capra.

La ora 11,00, in Romania erau blocate 81 de drumuri judetene. 36 de localitati nu aveau acces la drumurile publice, dintre care 30 se afla in judetul Vrancea.

Mihai Capra a precizat ca Inspectoratul de Stat pentru Situatii de Urgenta a luat legatura cu primarii localitatilor izolate si s-a oferit sa trimita oameni in zona pentru a interveni, dar primarii au spus ca se descurca cu fortele locale.

"Oferta ramane valabila", a precizat Mihai Capra.

16 localitati nu au energie electrica, dintre care 14 se afla in Buzau (11.000 de consumatori in aceasta zona).

Ora 05,00 Peste 80 de localitati erau afectate de fenomenele meteorologice, potrivit datelor de duminica, de la ora 5.00, a declarat, pentru Agerpres, Daniela Silvi, reprezentant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Ea a precizat ca, dintre cele 87 de localitati, 43 sunt izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare, 28 de sate, catune, cartiere si localitati sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica, iar zece au dificultati in asigurarea cu apa potabila sau menajera.

La ora 5.00, autostrada A2 era blocata pe raza judetelor Ialomita si Calarasi, pe sensul de mers spre Bucuresti, iar opt drumuri nationale si 51 drumuri judetene erau inchise traficului.

"40 de drumuri judetene au circulatia ingreunata, 75 de tronsoane sunt blocate pe diferite drumuri judetene. Zece linii cale ferata sunt inchise. Traficul fluvial si maritim se desfasoara in conditii dificile la Tulcea, Galati si Braila, sunt cinci porturi inchise", a declarat Silvi.

Ea a mentionat ca 39 de persoane sunt adapostite in spatii apartinand institutiilor publice puse la dispozitie de reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale, dintre care 36 in Constanta si 3 in Ialomita.

In continuare, 9.969 de persoane sunt blocate in propriile locuinte in judetul Vrancea, dar nu exista autovehicule blocate in trafic.