Conducatorul auto care nu a oprit la semnalele politistilor rutieri si a tamponat alte noua autoturisme a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, transmite Agerpres. El este acuzat pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice si distrugere (sub forma intentiei). In cursul zilei de marti, soferul va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Soferul a fost externat din spital in cursul zilei de luni si a fost adus la sediul Brigazii Rutiere pentru a fi audiat cu privire la evenimentul petrecut in noaptea respectiva.

Intrucat prelucrarea probelor biologice de catre I.N.M.L. dureaza cateva zile, inca se asteapta rezultatul acesteia, pentru a se stabili daca soferul se afla sub influenta substantelor stupefiante.

In noaptea de sambata spre duminica, un sofer care conducea o masina cu numar de inmatriculare din Spania a lovit 3 masini in zona Pietei Rahova din Bucuresti. El nu a oprit la semnalele politistilor rutieri, ci a inceput o cursa in viteza spre centrul Capitalei, urmarit de masinile de Politie. In zona Pietei Unirii, soferul a lovit alte 4 masini, apoi a pornit pe contrasens pe Calea Victoriei, unde a avariat alte doua autoturisme. Barbatul nu a oprit, desi politistii care il urmareau au tras mai multe focuri de arma in directia automobilului condus de acesta. In cele din urma, autoturismul condus de el a intrat intr-un stalp, la intersectia dintre Calea Victoriei si blvd. Dacia.

Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu, a declarat ca soferul este un barbat in varsta de 42 de ani, din Giurgiu, care conducea un autoturism Mercedes si a fost sesizat de un politist aflat in zona Piata Unirii, care a observat ca masina nu avea placuta de inmatriculare din fata si prezenta semne de avarie.

Potrivit reglementarilor in vigoare soferul risca inchisoare de la unu la cinci ani pentru tulburarea ordinii publice si manifestari care aduc atingere bunelor moravuri.

Pentru distrugerea bunurilor soferul ar putea fi pedepsit cu inchisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda.

UPDATE Soferul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.