Premierul Emil Boc a participat marti la sedinta comuna solemna a Camerei Deputatilor si Senatului consacrata aniversarii zilei de 24 ianuarie 1859, Ziua Unirii Tarii Romanesti cu Moldova. La sedinta au fost prezenti doar parlamentari din coalitia de guvernamant. Agerpres precizeaza ca la sedinta au luat parte ministrii Traian Igas, Valeriu Tabara, Sulfina Barbu. De asemenea, au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai mediului academic, ai clerului, ai corpului diplomatic şi ai altor autorităţi şi instituţii publice.

Sedinta solemna a inceput cu intonarea Imnului de stat.

Premierul Emil Boc a transmis, marti, un mesaj cu prilejul aniversarii Zilei Unirii Tarii Romanesti cu Moldova, aratand ca si in prezent, ca si in urma cu 153 ani, este nevoie de "unitate" pentru a apara interesele Romaniei si de intelepciune politica in actuala conjunctura sociala si economica.

"Marcam astazi 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, etapa cruciala pentru evolutia Romaniei moderne si, totodata, un bun prilej sa reflectam asupra unor valori fundamentale. Acum, la fel ca in urma cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apara interesele Romaniei. Noi, romanii, am fost uniti in jurul idealurilor nationale si in jurul interesului tarii in toate momentele de cotitura ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeste perenitatea si actualitatea acestei valori", a spus seful Guvernului.