Deputatul PDL Ioan Botis, fostul ministru al Muncii, a fost imbrancit miercuri seara de protestatarii care protestau in fata sediului partidului democrat-liberal din municipiul Bistrita, transmite Agerpres. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina si sa-l scoata din mijlocul multimii. Botis nu este singurul politician imbrancit de demonstranti. Marti seara, deputatul liberal Ludovic Orban a fost injurat, huiduit si imbrancit de catre o parte din protestatarii care manifestau in Piata Universitatii din Bucuresti. Orban abia a reusit sa iasa din multime, dupa minute bune de imbulzeala, injuraturi si huiduieli.

Ioan BotisFoto: Hotnews

Potrivit Agerpres, Botis i-a asteptat pe cei aproape 200 de protestatari in fata sediului de partid si a intrat in mijlocul lor pentru a-i invita la dialog.

Dupa cateva minute, oamenii au inceput sa-l imbranceasca pe fostul ministru. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina si sa-l scoata din mijlocul multimii.

Ulterior, cinci protestatari au intrat in sediul PDL pentru a discuta cu fostul ministru al Muncii.

Unul dintre manifestanti i-a cerut lui Botis sa-si dea demisia de onoare din functia de deputat.

Protestul a inceput la ora 17,00, in fata prefecturii. Agerpres noteaza ca miercuri este a patra zi de manifestatii la Bistrita. Protestatarii au huiduit si au strigat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale.

Botis nu este singurul politician imbrancit de demonstranti. Marti seara, deputatul liberal Ludovic Orban a fost injurat, huiduit si imbrancit de catre o parte din protestatarii care manifestau in Piata Universitatii din Bucuresti.

Situatia neplacuta pentru liberal a durat minute bune, timp in care si jurnalisti si protestatari au cazut si aproape au fost calcati in picioare.

Ludovic Orban le-a spus ziaristilor ca intelege atitudinea oamenilor: "A fost o ambuscada. Exista o stare de intoleranta fata de politcieni, pe care o inteleg. Am vrut sa protestez ca orice roman", a spus Orban, citat de Mediafax.