Andrei Tinu, fost Iucinu, a fost operat sambata seara, insa ar putea fi supus unei noi interventii chirurgicale in urmatoarele zile, dupa ce a fost muscat de o vipera, a declarat duminica, pentru Mediafax, medicul Bogdan Oprita, purtator de cuvant al Spitalului Floreasca din Capitala. Andrei Tinu a fost supus, sambata seara, unei operatii de decompresie, pentru degajarea veninului. Medicul Bogdan Oprita a explicat ca interventia de sambata seara a fost necesara din cauza faptului ca hematomul suferit de tanar la o mana s-a extins inspre umar. Andrei Tinu se afla acum in sectia de terapie intensiva.

In functie de evolutie, medicii iau in calcul o noua interventie, recuperarea pacientului urmand sa fie de lunga durata.

Andrei Tinu detine, impreuna cu cativa prieteni, o crescatorie de vipere cu corn in Lunca Dunarii, in apropiere de Giurgiu. El merge la crescatorie la fiecare doua saptamani, pentru a extrage veninul."Veninul viperei cu corn este extrem de cautat in toata lumea, dar mai ales in Europa. Desi periculos, putand fi letal pentru oameni, veninul viperei cu corn este extrem de folositor pentru industria farmaceutica. O vipera ammodytes produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat, care, in functie de puritate, poate scoate din buzunarele eventualilor clienti sume cuprinse intre 500 si 2.000 de euro, ajungandu-se uneori chiar si la 2.500 - 3.000 de euro. Pe de alta parte, ingrijirea reptilelor nu este costisitoare", declara, in 2010, Andrei Tinu.

Pe 28 ianuarie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a decis, printr-o sentinta irevocabila, ca Andrei Iucinu este fiul natural al fostului director al cotidianului "Adevarul", iar pe 20 noiembrie 2008, Judecatoria Sectorului 3 a decis ca Andrei Iucinu are dreptul la trei optimi din masa succesorala, instanta anuland certificatul de mostenitor detinut de Anna-Maria Tinu.

La 5 martie 2008, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis ca Andrei Iucinu sa poarte numele de Tinu.

Dumitru Tinu, director si actionar majoritar la cotidianul "Adevarul", a murit la 1 ianuarie 2003, in urma unui accident rutier.